Prosztó, gonzó, gasztropornóposztok

ketzifintshy

Diszkontból Fine Dining - Szarvasgombás tészta kacsával, vargányával, parmezánnal

2015. december 09. - Ketzifintshy

A következő receptet a Lidl akciós újságja szülte, de mivel túlmutat a "halandók vacsorája" kategórián, megosztom, hogy Önök is félistenné válhassanak a vacsora idejére - készítőként vagy fogyasztóként is. Mutatom a képet, hogy eladja magát, utána traktálom a részletekkel magukat. Amúgy a hivatalos gasztrobloggereik is csűrnek csavarnak, de eddig még nem makszolták ennyire rommá a saját kínálatukat.

img_0574_2.JPG

Szóval nézzük, miből élünk:

Friss szarvasgombás tészta 250g (Lidl) 499 Ft - 2 fő dundi adag, intenzív gombaillat, kellemes tésztaállag

Fagyasztott vargánya 100g (Lidl) Néha akciós, de amikor nem, akkor is a legolcsóbb kilóra vetítve az ára

Parmezán 50+50g (Lidl) Most akciós volt, 5000/kg körüli áron

Kacsamell 1 db, kb. 200g (Lidl)

Ruccola (borsmustár) 1 marék (Lidl) 

Csiperke 300g (Lidl)

olívaolaj 2 ek.

vaj 50g

tejszín 100g

salottahagyma, 1 kis fej 

fokagyma, 2 gerezd

újhagyma, 3 szál

bors

És a kacsamellpác, ami nálam: 1 ek. olívaolaj, 1 ek. worcester szósz, 1 ek. Hoisin szósz, 1 ek. juharszirup, 1 kk. tabasco, 1 gerezd fokhagyma, só és bors.

A kacsamellet vékonyra metélem, és pácolom, de az is elég, ha lesózzák pár órára. A proligomba mindegyikéből kihasítok egy vastag karikát a kalapból, a többit felaprítom. Az olívaolaj és a vaj elegyét felhevítem, rádobom a felaprított hagymát, újhagymát, vékonyra hentelt fokhagymát, az aprított gombát és a felaprított vargányát. Sóval és borssal dinsztelem. Öt perc után ráöntöm a tejszínt, és a parmezánt. Összerottyantom.

A tésztát a Lidl ajánlása szerint sós vízben 3 percig, de utána még 2 percig főztem, szűrtem. Összekevertem a friss ruccolával. Szépen harapható, kellemes tészta, megéri az árát. A szarvasgomba intenzív illata viszont nem permutálódott - eléggé intenzív - ízzé.

Száraz, hevített serpenyőbe beöntöm a kacsamell szeleteket a páccal együtt, és szépen lepirítom pár perc alatt. Kiszedem, félreteszem. A visszamaradt pácos lesülésre szárazon rádobom a gombakarikákat, és nagylángon megpirítom mind a két oldalukat, csak sót teszek rá. Így a gomba kívül füstös, pirult, belül ress és nedvdús marad.

A tányérra halmozok a ruccolás tésztából, fészket építek belőle, középre öntök a szószból, ráhalmozom a kacsát és a gombaszeleteket, végül megszórom a reszelt parmezánnal. Nem baj, sírjon nyugodtan. Hát persze, hogy a rakott krumpli is finom. Nyugodjon meg.

Utána pedig azt tehet a vacsorapartnerével, amit csak szeretne. És ezt ő fogja kérni. Vagy csak a receptet. De azért valószínűbb, hogy mindent akar majd, amit Ön akar.

Kellemes élvezést kívánok.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ketzifintshy.blog.hu/api/trackback/id/tr188151220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása