Felspécizett salátát! A lényeg, hogy elkerüljük a tűzhelyet, és csakis hideg alapanyagokból, kés és vágódeszka kizárólagos támogatásával isteni ebédet és/vagy vacsorát csinálunk 3-10 perc alatt.
Például a képen látható egységsugarú görög jellegű salátát felturbózhatjuk különböző hártyavékonyra szelt, és rusztikusra tépett sonkával. Megszórjuk friss bazsalikommal és korianderrel, kicsi tört chilivel, chiliszálakkal, de igazából akármivel. Mákkal mondjuk ne. Vagy de? Ne.
Dzadzi Tzatzikit enne, de emelné a szintet? Csak metéljen bele azonmód néhány préselt tengeri ezmegazkrudacskát (surimi), aztán falja fel igényesen, bőségesen.
Van egy kis jégsaláta, uborka, ilyesmik? Halmozzon rá füstölt lazac vagy tonhalszeleteket, voilá. Igen, olívaolaj!
Maradék tészta a hűtőben? Kikeverni kevés tartármártással, csemegubi karikákkal, újhagymával, hideg virslikarikákkal.
Főtt rizs? Ugyanúgy, mint a tésztával! Virsli helyett gépsonkacsíkok.
Vagy vegyen hűtött készételt és ne melegítse fel! Esetleg egy fagyi! Vagy jégkrém! És görögdinnye! Viceházmester jégkockákkal. Szendvics? Egy jó uborkás avalon koktél! Kocsonya! Miért nincs nyáron kocsonya??
Van más ötletük?