Prosztó, gonzó, gasztropornóposztok

ketzifintshy

Mi a f@szt egyek 37 fokban?

2016. július 12. - Ketzifintshy

Felspécizett salátát! A lényeg, hogy elkerüljük a tűzhelyet, és csakis hideg alapanyagokból, kés és vágódeszka kizárólagos támogatásával isteni ebédet és/vagy vacsorát csinálunk 3-10 perc alatt.

salata.jpg

Például a képen látható egységsugarú görög jellegű salátát felturbózhatjuk különböző hártyavékonyra szelt, és rusztikusra tépett sonkával. Megszórjuk friss bazsalikommal és korianderrel, kicsi tört chilivel, chiliszálakkal, de igazából akármivel. Mákkal mondjuk ne. Vagy de? Ne.

Dzadzi Tzatzikit enne, de emelné a szintet? Csak metéljen bele azonmód néhány préselt tengeri ezmegazkrudacskát (surimi), aztán falja fel igényesen, bőségesen.

Van egy kis jégsaláta, uborka, ilyesmik? Halmozzon rá füstölt lazac vagy tonhalszeleteket, voilá. Igen, olívaolaj!

Maradék tészta a hűtőben? Kikeverni kevés tartármártással, csemegubi karikákkal, újhagymával, hideg virslikarikákkal.

Főtt rizs? Ugyanúgy, mint a tésztával! Virsli helyett gépsonkacsíkok.

Vagy vegyen hűtött készételt és ne melegítse fel! Esetleg egy fagyi! Vagy jégkrém! És görögdinnye! Viceházmester jégkockákkal. Szendvics? Egy jó uborkás avalon koktél! Kocsonya! Miért nincs nyáron kocsonya??

Van más ötletük?

A bejegyzés trackback címe:

https://ketzifintshy.blog.hu/api/trackback/id/tr358883920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása