ketzifintshy - Utolsó kommentek
blfr8@https://blog.hu
©2024 blog.hu
https://ketzifintshy.blog.hu/2016/04/18/barna_sorben_fott_marha_vajban_piritott_kalaccsal_suritve_324/full_commentlist/1#c38085780
Válasz erre: Barna sörben főtt marha, vajban pirított kaláccsal sűrítve
2020-01-24T17:35:13+01:00
2020-01-24T17:35:13+01:00
Bence Aradi
http://blog.hu/user/1061340
Így kell recepteket írni, ahogy Ön csinálja.
https://ketzifintshy.blog.hu/2018/04/10/gyonyoru_es_veszelyes_kuroi_hana_keskeszlet/full_commentlist/1#c36814893
Válasz erre: Gyönyörű és veszélyes - Kuroi Hana késkészlet
2019-02-27T16:47:51+01:00
2019-02-27T16:47:51+01:00
sztyopa0007
http://blog.hu/user/1438265
Ideje lenne mar ugy postokat irni, nem gondolod?<br />
<br />
Szivesen a kedves noszogatast :)
https://ketzifintshy.blog.hu/2018/04/10/gyonyoru_es_veszelyes_kuroi_hana_keskeszlet/full_commentlist/1#c35075896
Válasz erre: Gyönyörű és veszélyes - Kuroi Hana késkészlet
2018-04-22T12:42:27+02:00
2018-04-22T12:42:27+02:00
Demjén Ádám (törölt)
De sok kovács van itt...80ezerft?Honnan vettétek ezt az árat???Londonban pontosan £1,698 Remélem azért a számokkal pontosabban bántok.
https://ketzifintshy.blog.hu/2018/04/10/gyonyoru_es_veszelyes_kuroi_hana_keskeszlet/full_commentlist/1#c35031508
Válasz erre: Gyönyörű és veszélyes - Kuroi Hana késkészlet
2018-04-14T12:57:29+02:00
2018-04-14T12:57:29+02:00
Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll
http://blog.hu/user/1214954
<a href="http://ketzifintshy.blog.hu/2018/04/10/gyonyoru_es_veszelyes_kuroi_hana_keskeszlet?full_commentlist=1#c35022664" class="reply_nick_1003380" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 35022664 );">@Ketzifintshy</a>: Nem tudok igazságot tenni, lehet hogy van valami alternatív mód damaszkuszi jellegű acél létrehozására. Mindenesetre, amiket látok késes oldalakon 20 cm-s japó damaszk szakácskéseket, azok 60-70 e ft körül vannak. A posztban szereplő teljes készlet, pedig az egyik kommentelő szerint 80 e ft.<br />
Egyébként a japán szakácskés, akkor sztem VG-10 acéötvözet a nyerő. Ezt használják egyébként a sushi szakácsok is többnyire. Borotvaéles, és a magas molibdén és kobalttartelma miatt nagyon éltartó.Aki ebből az acélból akar kést gyártani, csak Japánban tehet meg, mivel nyersanyagként nem vihető ki az országból. Ezek a külföldi cégek többnyire Tokióban Seki-cityben gyártanak. Van egy folderem ebből az acélból. mm közös vágásokat tudok vele ejteni A-4 es papíron anélkül, hogy tépné, vagy meggyűrné a papírt.
https://ketzifintshy.blog.hu/2018/04/03/indiai_varazslat_masala_dosa_i_resz/full_commentlist/1#c35024214
Válasz erre: Indiai varázslat: Masala Dosa - I. rész
2018-04-13T10:24:02+02:00
2018-04-13T10:24:02+02:00
Ági Helló Curry
http://blog.hu/user/1136054
Orülök, hogy kedvet kaptál ismét indiait főzni a blogom hatására. Majd egymástól is inspirálódunk:-)
https://ketzifintshy.blog.hu/2018/04/10/gyonyoru_es_veszelyes_kuroi_hana_keskeszlet/full_commentlist/1#c35022700
Válasz erre: Gyönyörű és veszélyes - Kuroi Hana késkészlet
2018-04-13T00:24:42+02:00
2018-04-13T00:24:42+02:00
Ketzifintshy
http://blog.hu/user/1003380
S/s 430 es s/s 431...
https://ketzifintshy.blog.hu/2018/04/10/gyonyoru_es_veszelyes_kuroi_hana_keskeszlet/full_commentlist/1#c35022694
Válasz erre: Gyönyörű és veszélyes - Kuroi Hana késkészlet
2018-04-13T00:23:05+02:00
2018-04-13T00:23:05+02:00
Ketzifintshy
http://blog.hu/user/1003380
A vagopenge aus10. De korulotte s/s410 es s/s 411 szenacrl retegek valtogatjak egymast. Uh kb mindenkinek igaza volt. Damaszkuszi is meg nem is, szenacel is meg nem is :))))
https://ketzifintshy.blog.hu/2018/04/10/gyonyoru_es_veszelyes_kuroi_hana_keskeszlet/full_commentlist/1#c35022664
Válasz erre: Gyönyörű és veszélyes - Kuroi Hana késkészlet
2018-04-13T00:06:26+02:00
2018-04-13T00:06:26+02:00
Ketzifintshy
http://blog.hu/user/1003380
<a href="http://ketzifintshy.blog.hu/2018/04/10/gyonyoru_es_veszelyes_kuroi_hana_keskeszlet?full_commentlist=1#c35019842" class="reply_nick_1214954" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 35019842 );">@EU zászlót mindenhova!</a>: a cég így ír: Our blade consists of 67 layers of premium quality Japanese steel. This multi-layered steel has its origin in both Japanese samurai and Damascene sword making. <br />
<br />
Whilst the pattern is originally formed in the forging process, skilled artisan workers manually submerge the blade into an etching solution. This penetrates the multiple layers of steel and brings out the beautiful dark floral pattern on the blade. Each blade pattern is unique.<br />
<br />
Nekem ez alapjan retegelt, kezmuves termek (reszben)
https://ketzifintshy.blog.hu/2018/04/10/gyonyoru_es_veszelyes_kuroi_hana_keskeszlet/full_commentlist/1#c35019908
Válasz erre: Gyönyörű és veszélyes - Kuroi Hana késkészlet
2018-04-12T16:48:38+02:00
2018-04-12T16:48:38+02:00
Attilajukkaja
http://blog.hu/user/53310
<a href="http://ketzifintshy.blog.hu/2018/04/10/gyonyoru_es_veszelyes_kuroi_hana_keskeszlet?full_commentlist=1#c35019842" class="reply_nick_1214954" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 35019842 );">@EU zászlót mindenhova!</a>: <br />
Köszi az infót! Megint tanultam valamit. :o)
https://ketzifintshy.blog.hu/2018/04/10/gyonyoru_es_veszelyes_kuroi_hana_keskeszlet/full_commentlist/1#c35019842
Válasz erre: Gyönyörű és veszélyes - Kuroi Hana késkészlet
2018-04-12T16:36:54+02:00
2018-04-12T16:36:54+02:00
Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll
http://blog.hu/user/1214954
<a href="http://ketzifintshy.blog.hu/2018/04/10/gyonyoru_es_veszelyes_kuroi_hana_keskeszlet?full_commentlist=1#c35019200" class="reply_nick_1003380" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 35019200 );">@Ketzifintshy</a>:<a href="http://ketzifintshy.blog.hu/2018/04/10/gyonyoru_es_veszelyes_kuroi_hana_keskeszlet?full_commentlist=1#c35019098" class="reply_nick_53310" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 35019098 );">@Attilajukkaja</a>: Attól, hogy nem damaszk, még lehet jó kés. Csak esetünkben valahogy maratva vannak a pengébe a damaszk jellegű minták., míg -tudtommal-a valódi damaszk pengén a minták a kovácsolási eljárás során végzett hajtogatás-kalapálás következtében állnak elő. Sokszor oda is van írva, hogy hány rétegű damaszk acélról van szó. Nem vagyok szakértő csak egy mezei kés mániás..
https://ketzifintshy.blog.hu/2018/04/10/gyonyoru_es_veszelyes_kuroi_hana_keskeszlet/full_commentlist/1#c35019200
Válasz erre: Gyönyörű és veszélyes - Kuroi Hana késkészlet
2018-04-12T15:22:17+02:00
2018-04-12T15:22:17+02:00
Ketzifintshy
http://blog.hu/user/1003380
<a href="http://ketzifintshy.blog.hu/2018/04/10/gyonyoru_es_veszelyes_kuroi_hana_keskeszlet?full_commentlist=1#c35017426" class="reply_nick_1214954" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 35017426 );">@EU zászlót mindenhova!</a>: Vizvagassal szep husszu harantiranyban vegulis fel lehet aldozni egy kest, es kirajzolja a retegeket egyertelmuen - ha retegelt. De erre nem vagyok annyira kivancsi mint amennyire nem akarom felaldozni :D<br />
<br />
Tobb korai megrendelo emlitette a rozsdasodast. Az sem veletlen szerintem, hogy olajozottan, foliazva szallitjak. Valoban rozsdamentes acel otvozet kategoriaba kerult, de csak ha vegighuzod rajta a feluleten az ujjad, egyertelmuve valik hogy a leg rozsdasodobb rozsdamentes anyag :)<br />
<br />
A kereskedelmi ara meg kurva sok lesz. Mar ha igaz amit a gyarto ir. De lehet hogy ez is csak egy 90 helyett 10 forint csak ma tipusu akcio...
https://ketzifintshy.blog.hu/2018/04/10/gyonyoru_es_veszelyes_kuroi_hana_keskeszlet/full_commentlist/1#c35019098
Válasz erre: Gyönyörű és veszélyes - Kuroi Hana késkészlet
2018-04-12T15:10:06+02:00
2018-04-12T15:10:06+02:00
Attilajukkaja
http://blog.hu/user/53310
<a href="http://ketzifintshy.blog.hu/2018/04/10/gyonyoru_es_veszelyes_kuroi_hana_keskeszlet?full_commentlist=1#c35017426" class="reply_nick_1214954" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 35017426 );">@EU zászlót mindenhova!</a>: <br />
Nem tudom, mi az igazi, de a Solingen már 35 évvel ezelőtt is egy márka volt. Akkor kaptam ajándékba és még most is azt használom. :o)<br />
A damaszk acélhoz nem tudok hozzászólni, de elhiszem, amit írsz. Ahogy a szerzőnek is elhiszem, hogy neki tetszenek és kézre esnek ezek a kések.
https://ketzifintshy.blog.hu/2018/04/10/gyonyoru_es_veszelyes_kuroi_hana_keskeszlet/full_commentlist/1#c35017426
Válasz erre: Gyönyörű és veszélyes - Kuroi Hana késkészlet
2018-04-12T12:32:54+02:00
2018-04-12T12:32:54+02:00
Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll
http://blog.hu/user/1214954
<a href="http://ketzifintshy.blog.hu/2018/04/10/gyonyoru_es_veszelyes_kuroi_hana_keskeszlet?full_commentlist=1#c35016418" class="reply_nick_53310" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 35016418 );">@Attilajukkaja</a>: Az az igazi ,a solingeni. Én egyébként csak megállapítottam a tényt, hogy a képen átható pengék nem damaszk acélból készültek, mert egyszerűen a valódi damaszk acél nem ilyen.<br />
Ez egy rendkívül munkaigényes kovácsolási eljárás, és egész biztosan nem jönne ki egy teljes készlet 80 ezer forintból..
https://ketzifintshy.blog.hu/2018/04/10/gyonyoru_es_veszelyes_kuroi_hana_keskeszlet/full_commentlist/1#c35016418
Válasz erre: Gyönyörű és veszélyes - Kuroi Hana késkészlet
2018-04-12T10:31:58+02:00
2018-04-12T10:31:58+02:00
Attilajukkaja
http://blog.hu/user/53310
<a href="http://ketzifintshy.blog.hu/2018/04/10/gyonyoru_es_veszelyes_kuroi_hana_keskeszlet?full_commentlist=1#c35002208" class="reply_nick_1003380" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 35002208 );">@Ketzifintshy</a>: <br />
"A nyele nekem méretre és formára is jó. A súlya árnyalatnyival kisebb, mint kéne. A súlyeloszlás a nyél és a penge közt jó."<br />
Köszi, hogy olyan is nyilatkozik, aki használta már ezeket a késeket, nem csak olyanok (mint én), akik a kép alapján döntik el, hogy nem kell. <br />
Ettől függetlenül, megvan a jó kis régi Solingen késkészletem, és nem is vágyok újabbra. Tudom, nem vagyok trendi, ... de vágni nagyon jól tudok velük.
https://ketzifintshy.blog.hu/2018/04/10/gyonyoru_es_veszelyes_kuroi_hana_keskeszlet/full_commentlist/1#c35016288
Válasz erre: Gyönyörű és veszélyes - Kuroi Hana késkészlet
2018-04-12T10:16:28+02:00
2018-04-12T10:16:28+02:00
Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll
http://blog.hu/user/1214954
"Ez a damszkuszi penge valami kattanásom nekem, de ezzel lehet Ön is így van, ha idáig eljutott az olvasásban.."<br />
<br />
Ez nem valódi damaszkuszi penge, ez már az árából is következtethető. A valódi damaszkon a mintáknál közelről jól láthatóak a barázdák, esetünkben pedig valami színezéssel érték el a pengén a damaszk feelinget. Egy valódi damaszk bicska(8-10 centis pengével) 50-60 ezer ft körül van..
https://ketzifintshy.blog.hu/2018/04/10/gyonyoru_es_veszelyes_kuroi_hana_keskeszlet/full_commentlist/1#c35016004
Válasz erre: Gyönyörű és veszélyes - Kuroi Hana késkészlet
2018-04-12T09:40:59+02:00
2018-04-12T09:40:59+02:00
Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll
http://blog.hu/user/1214954
<a href="http://ketzifintshy.blog.hu/2018/04/10/gyonyoru_es_veszelyes_kuroi_hana_keskeszlet?full_commentlist=1#c35014802" class="reply_nick_206592" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 35014802 );">@FogarasiArpi</a>: Akkor kizárt, hogy ez valódi damaszk penge, mert ennyiért túl olcsó lenne..
https://ketzifintshy.blog.hu/2018/04/10/gyonyoru_es_veszelyes_kuroi_hana_keskeszlet/full_commentlist/1#c35014802
Válasz erre: Gyönyörű és veszélyes - Kuroi Hana késkészlet
2018-04-11T23:50:16+02:00
2018-04-11T23:50:16+02:00
FogarasiArpi
http://blog.hu/user/206592
Akit az ára érdekel, az beírja a gugliba, hogy 'kickstarter' meg 'kuroi hana' és rögtön megtalálja, hogy minimum 76 fontot kell átutalnia ahhoz, hogy megkapja a nagykést valaki.<br />
Ha a teljes készlet kell, akkor az meg 229 fontba fog fájni.<br />
Mivel olyan jó vagyok, ezért azt is megosztom, hogy ez kb. 81,749 kemény, magyar valutába fájt a T. cikkírónak.<br />
Az ügyes fiúk meg már össze is szedtek rá 1,698,619 fontot eddig.
https://ketzifintshy.blog.hu/2018/04/10/gyonyoru_es_veszelyes_kuroi_hana_keskeszlet/full_commentlist/1#c35014190
Válasz erre: Gyönyörű és veszélyes - Kuroi Hana késkészlet
2018-04-11T22:50:22+02:00
2018-04-11T22:50:22+02:00
Kelly és a szexi dög
http://blog.hu/user/408667
<a href="http://ketzifintshy.blog.hu/2018/04/10/gyonyoru_es_veszelyes_kuroi_hana_keskeszlet?full_commentlist=1#c35007600" class="reply_nick_408056" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 35007600 );">@ace22</a>: finoman fogalmaztál, ennyi tárgyi tévedés egy posztban teljesen hitelteleníti az egész írást...
https://ketzifintshy.blog.hu/2018/04/10/gyonyoru_es_veszelyes_kuroi_hana_keskeszlet/full_commentlist/1#c35013600
Válasz erre: Gyönyörű és veszélyes - Kuroi Hana késkészlet
2018-04-11T22:07:58+02:00
2018-04-11T22:07:58+02:00
benderlog
http://blog.hu/user/492989
<a href="http://ketzifintshy.blog.hu/2018/04/10/gyonyoru_es_veszelyes_kuroi_hana_keskeszlet?full_commentlist=1#c35007854" class="reply_nick_206592" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 35007854 );">@FogarasiArpi</a>:
https://ketzifintshy.blog.hu/2018/04/10/gyonyoru_es_veszelyes_kuroi_hana_keskeszlet/full_commentlist/1#c35013472
Válasz erre: Gyönyörű és veszélyes - Kuroi Hana késkészlet
2018-04-11T21:57:05+02:00
2018-04-11T21:57:05+02:00
zsocek
http://blog.hu/user/439198
Ezt biztos mindenki fejből tudja, csak én vagyok ilyen tanulatlan, de hogyé aggyák? De konkrétan, számszerűen, ha lehet, nem, hogy van ilyen szett, meg olyan variáció, hanem, hogy mennyi az annyi? Köszi.
https://ketzifintshy.blog.hu/2018/04/10/gyonyoru_es_veszelyes_kuroi_hana_keskeszlet/full_commentlist/1#c35012084
Válasz erre: Gyönyörű és veszélyes - Kuroi Hana késkészlet
2018-04-11T19:04:56+02:00
2018-04-11T19:04:56+02:00
eßemfaßom meg áll
http://blog.hu/user/733286
szép de ezzel a nyéllel nem kéne.
https://ketzifintshy.blog.hu/2018/04/10/gyonyoru_es_veszelyes_kuroi_hana_keskeszlet/full_commentlist/1#c35011872
Válasz erre: Gyönyörű és veszélyes - Kuroi Hana késkészlet
2018-04-11T18:33:53+02:00
2018-04-11T18:33:53+02:00
Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll
http://blog.hu/user/1214954
Csak szólok, hogy a damaszk penge rozsdásodik. Nem tudom mi az ára, de ha már japó kés, sztem ennek töredék áráért kapható egy Global készlet, molibdén tartalmú cromova pengével.
https://ketzifintshy.blog.hu/2018/04/10/gyonyoru_es_veszelyes_kuroi_hana_keskeszlet/full_commentlist/1#c35011288
Válasz erre: Gyönyörű és veszélyes - Kuroi Hana késkészlet
2018-04-11T17:04:49+02:00
2018-04-11T17:04:49+02:00
mpl
http://blog.hu/user/1122776
<a href="http://ketzifintshy.blog.hu/2018/04/10/gyonyoru_es_veszelyes_kuroi_hana_keskeszlet?full_commentlist=1#c35010544" class="reply_nick_1121390" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 35010544 );">@Treff Bubi</a>: konyhakésre bőrfonat...boldogok kesznek a László kórházban, amikor a belerohadt baktériumtenyészeteket analizalják gyomormérgezés után
https://ketzifintshy.blog.hu/2018/04/10/gyonyoru_es_veszelyes_kuroi_hana_keskeszlet/full_commentlist/1#c35010622
Válasz erre: Gyönyörű és veszélyes - Kuroi Hana késkészlet
2018-04-11T15:44:09+02:00
2018-04-11T15:44:09+02:00
tudorka57
http://blog.hu/user/1283197
Ezek használhatatlan kések, mert nem lehet megfogni őket.<br />
GAGYI!
https://ketzifintshy.blog.hu/2018/04/10/gyonyoru_es_veszelyes_kuroi_hana_keskeszlet/full_commentlist/1#c35010544
Válasz erre: Gyönyörű és veszélyes - Kuroi Hana késkészlet
2018-04-11T15:35:25+02:00
2018-04-11T15:35:25+02:00
Treff Bubi
http://blog.hu/user/1121390
Egy szép bőrfonat a markolatra, és máris egyedi + használhatóbb a műszer.
https://ketzifintshy.blog.hu/2018/04/10/gyonyoru_es_veszelyes_kuroi_hana_keskeszlet/full_commentlist/1#c35008716
Válasz erre: Gyönyörű és veszélyes - Kuroi Hana késkészlet
2018-04-11T12:22:14+02:00
2018-04-11T12:22:14+02:00
Ketzifintshy
http://blog.hu/user/1003380
<a href="http://ketzifintshy.blog.hu/2018/04/10/gyonyoru_es_veszelyes_kuroi_hana_keskeszlet?full_commentlist=1#c35008534" class="reply_nick_369592" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 35008534 );">@stpp</a>: Hat rohadt nagy kockazatot vallaltam ezzel az impulzusvasarlassal... Tekintettel arra, hogy kozossegi finanszirozasu, abban sem lehettem biztos, hogy legyartjak :D ... Amit talaltam, elolvastam rola... es hat biztos parasztvakitas, de a becelzott kesobbi fogyasztoi re toredekeert kinaltak, mivel crowfunding... Ezt a forma nyelet jol ismertem, nekem kezre all. Egyelore egyaltalan nem bantam meg a vasarlast :)
https://ketzifintshy.blog.hu/2018/04/10/gyonyoru_es_veszelyes_kuroi_hana_keskeszlet/full_commentlist/1#c35008534
Válasz erre: Gyönyörű és veszélyes - Kuroi Hana késkészlet
2018-04-11T12:01:49+02:00
2018-04-11T12:01:49+02:00
stpp
http://blog.hu/user/369592
<a href="http://ketzifintshy.blog.hu/2018/04/10/gyonyoru_es_veszelyes_kuroi_hana_keskeszlet?full_commentlist=1#c35002162" class="reply_nick_74736" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 35002162 );">@yerico1</a>: +1+1;<br />
meg nekem elég nagy a kezem - a formától el is eltekintve -, a markolat méretből nagyobbat keresnék;<br />
a pengék meggyőzőek.<br />
Amúgy nekem nem menne kézbe fogás nélkül, fénykép alapján vásárolni egy ennyire fontos cuccot - ha ezzel ki is zárom magam egy pár jó lehetőségből.
https://ketzifintshy.blog.hu/2018/04/10/gyonyoru_es_veszelyes_kuroi_hana_keskeszlet/full_commentlist/1#c35008168
Válasz erre: Gyönyörű és veszélyes - Kuroi Hana késkészlet
2018-04-11T11:26:55+02:00
2018-04-11T11:26:55+02:00
Ketzifintshy
http://blog.hu/user/1003380
<a href="http://ketzifintshy.blog.hu/2018/04/10/gyonyoru_es_veszelyes_kuroi_hana_keskeszlet?full_commentlist=1#c35007482" class="reply_nick_35584" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 35007482 );">@odessa32</a>: egy kozepen, 33-33 a ket oldalan.
https://ketzifintshy.blog.hu/2018/04/10/gyonyoru_es_veszelyes_kuroi_hana_keskeszlet/full_commentlist/1#c35007860
Válasz erre: Gyönyörű és veszélyes - Kuroi Hana késkészlet
2018-04-11T10:52:55+02:00
2018-04-11T10:52:55+02:00
Szelid sunmalac
http://blog.hu/user/144625
<a href="http://ketzifintshy.blog.hu/2018/04/10/gyonyoru_es_veszelyes_kuroi_hana_keskeszlet?full_commentlist=1#c35002162" class="reply_nick_74736" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 35002162 );">@yerico1</a>: +1
https://ketzifintshy.blog.hu/2018/04/10/gyonyoru_es_veszelyes_kuroi_hana_keskeszlet/full_commentlist/1#c35007854
Válasz erre: Gyönyörű és veszélyes - Kuroi Hana késkészlet
2018-04-11T10:52:46+02:00
2018-04-11T10:52:46+02:00
FogarasiArpi
http://blog.hu/user/206592
Teccik, kéne. Az viszont igaz, hogy markolatban rakhattak volna rá egy egyszerű, hagyományos, de örök klasszikus fanyelet.<br />
Nem is csúszna, nem is izzadnál bele, és még a fogása, meg ránézése is jobban esne.
https://ketzifintshy.blog.hu/2018/04/10/gyonyoru_es_veszelyes_kuroi_hana_keskeszlet/full_commentlist/1#c35007600
Válasz erre: Gyönyörű és veszélyes - Kuroi Hana késkészlet
2018-04-11T10:26:08+02:00
2018-04-11T10:26:08+02:00
ace22
http://blog.hu/user/408056
Az AUS-10 nem szénacél, hanem kb. az itthon is ismert 440C rozsdamentes acél megfelelője.<br />
<br />
Olajozás: max. parafinolajjal, de ne ásványolajjal kend le, ha tárolod hosszú ideig! Tisztára törölve és száraz helyen tárolva az egyszerű szénacél penge sem rozsdásodik.<br />
<br />
"Damaszkuszi acél" - valójában két különböző acél (egyik lehet AUS-10) mintás kovácshegesztése, amit savval maratnak, hogy szép legyen a minta. Az olcsóbbaknál a polírozott homogén acélra savval rajzolnak mintát. Ha a fok felől nézve nem látsz rétegeket, kezdhetsz gyanakodni. <br />
<br />
A rétegszám profi pengék esetében nagyobb szokott lenni.
https://ketzifintshy.blog.hu/2018/04/10/gyonyoru_es_veszelyes_kuroi_hana_keskeszlet/full_commentlist/1#c35007482
Válasz erre: Gyönyörű és veszélyes - Kuroi Hana késkészlet
2018-04-11T10:16:13+02:00
2018-04-11T10:16:13+02:00
odessa32
http://blog.hu/user/35584
Csak azt nem értem, hogy jön ki a 67 réteg.
https://ketzifintshy.blog.hu/2018/04/10/gyonyoru_es_veszelyes_kuroi_hana_keskeszlet/full_commentlist/1#c35002228
Válasz erre: Gyönyörű és veszélyes - Kuroi Hana késkészlet
2018-04-10T17:46:05+02:00
2018-04-10T17:46:05+02:00
Ketzifintshy
http://blog.hu/user/1003380
Bár igazából csak a shantoku és aszeletelőkés idéz ázsiai pengeprofilt, a többi elég univerzális.
https://ketzifintshy.blog.hu/2018/04/10/gyonyoru_es_veszelyes_kuroi_hana_keskeszlet/full_commentlist/1#c35002208
Válasz erre: Gyönyörű és veszélyes - Kuroi Hana késkészlet
2018-04-10T17:44:48+02:00
2018-04-10T17:44:48+02:00
Ketzifintshy
http://blog.hu/user/1003380
Eddig 1 napot használtam, nehéz számot adni. A nyele nekem méretre és formára is jó. A súlya árnyalatnyival kisebb, mint kéne. A súlyeloszlás a nyél és a penge közt jó. Én ázsiai fajsúlyosan főzök, de nem lesz gond az európai kajákkal sem... Mert a penge viszont nagyon penge. Tényleg.
https://ketzifintshy.blog.hu/2018/04/10/gyonyoru_es_veszelyes_kuroi_hana_keskeszlet/full_commentlist/1#c35002176
Válasz erre: Gyönyörű és veszélyes - Kuroi Hana késkészlet
2018-04-10T17:41:28+02:00
2018-04-10T17:41:28+02:00
Attilajukkaja
http://blog.hu/user/53310
<a href="http://ketzifintshy.blog.hu/2018/04/10/gyonyoru_es_veszelyes_kuroi_hana_keskeszlet?full_commentlist=1#c35002162" class="reply_nick_74736" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 35002162 );">@yerico1</a>: <br />
Éppen akkor fogalmaztam meg ugyanezt, amikor te írtad a bejegyzésedet. :o)
https://ketzifintshy.blog.hu/2018/04/10/gyonyoru_es_veszelyes_kuroi_hana_keskeszlet/full_commentlist/1#c35002168
Válasz erre: Gyönyörű és veszélyes - Kuroi Hana késkészlet
2018-04-10T17:39:26+02:00
2018-04-10T17:39:26+02:00
Attilajukkaja
http://blog.hu/user/53310
Nem kényelmes, tenyérbesimuló a nyele. <br />
Amúgy is inkább a távol-keleti konyhához illenek a pengék, nem az európaihoz.
https://ketzifintshy.blog.hu/2018/04/10/gyonyoru_es_veszelyes_kuroi_hana_keskeszlet/full_commentlist/1#c35002162
Válasz erre: Gyönyörű és veszélyes - Kuroi Hana késkészlet
2018-04-10T17:38:11+02:00
2018-04-10T17:38:11+02:00
yerico1
http://blog.hu/user/74736
A markolatra sokkal előbb mondom, hogy dizájnos, mint hogy kényelmesen használhatónak látszik.
https://ketzifintshy.blog.hu/2018/04/03/indiai_varazslat_masala_dosa_i_resz/full_commentlist/1#c34929222
Válasz erre: Indiai varázslat: Masala Dosa - I. rész
2018-04-04T12:13:21+02:00
2018-04-04T12:13:21+02:00
Ketzifintshy
http://blog.hu/user/1003380
<a href="http://ketzifintshy.blog.hu/2018/04/03/indiai_varazslat_masala_dosa_i_resz?full_commentlist=1#c34928694" class="reply_nick_552034" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 34928694 );">@Sledger</a>: nekem a házi dosák annyira nem jöttek be. Otthon sokan (túl)fermentálják, ami nekem túlpuhítja a végeredményt. Az indusztriál mennyiségben kiadott hatalmas családi dosák voltak jellemzően a legjobbak. KA államban sok helyen pl ledószázzák az uttapamot is, azt vettem észre. De véhre hoztam haza tavát meg idli gőzölőt sőt még idyappam nyomót is úgyhogy ha épp van friss karilevelem bécsből, teljesértékű délindián reggelit hegeszthetek :)
https://ketzifintshy.blog.hu/2018/04/03/indiai_varazslat_masala_dosa_i_resz/full_commentlist/1#c34928694
Válasz erre: Indiai varázslat: Masala Dosa - I. rész
2018-04-04T10:41:56+02:00
2018-04-04T10:41:56+02:00
Sledger
http://blog.hu/user/552034
<a href="http://ketzifintshy.blog.hu/2018/04/03/indiai_varazslat_masala_dosa_i_resz?full_commentlist=1#c34926096" class="reply_nick_1003380" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 34926096 );">@Ketzifintshy</a>: az Anandha Bhavant nem szerettem sose. Vészmegoldásnak jó volt. Az tény, hogy mindhárom eléggé középosztálybeli hely. Összességében a legjobb dosát valahol TN és KA határán ettem egy útszéli krimóban, no meg kollégám anyukájánál :)
https://ketzifintshy.blog.hu/2018/04/03/indiai_varazslat_masala_dosa_i_resz/full_commentlist/1#c34926096
Válasz erre: Indiai varázslat: Masala Dosa - I. rész
2018-04-03T21:16:09+02:00
2018-04-03T21:16:09+02:00
Ketzifintshy
http://blog.hu/user/1003380
<a href="http://ketzifintshy.blog.hu/2018/04/03/indiai_varazslat_masala_dosa_i_resz?full_commentlist=1#c34925920" class="reply_nick_552034" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 34925920 );">@Sledger</a>: A CTR-t nagyon dicserik. Ezek kozul sehol sem. Utcai egysegeknel ettem, meg az Anandha Bhavanban, ott kozepesen jo volt. A legjobb amikor 35 rupiert kifogsz valami iszonyat finomat egy teljesen noname helyen. :D
https://ketzifintshy.blog.hu/2018/04/03/indiai_varazslat_masala_dosa_i_resz/full_commentlist/1#c34925920
Válasz erre: Indiai varázslat: Masala Dosa - I. rész
2018-04-03T20:56:57+02:00
2018-04-03T20:56:57+02:00
Sledger
http://blog.hu/user/552034
Na és a CTR-ban, az MTR-ban vagy a Vidhyarti Bhavanban van jobb dosa?
https://ketzifintshy.blog.hu/2015/08/16/kormospacal_slambuccal/full_commentlist/1#c34914534
Válasz erre: Körmöspacal slambuccal
2018-04-01T11:52:02+02:00
2018-04-01T11:52:02+02:00
Ketzifintshy
http://blog.hu/user/1003380
<a href="http://ketzifintshy.blog.hu/2015/08/16/kormospacal_slambuccal?full_commentlist=1#c34895274" class="reply_nick_752994" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 34895274 );">@sztyopa_007</a>: az öreg arca lebegett felettem írás közben, pontosan emlékszem rá! :D
https://ketzifintshy.blog.hu/2015/08/16/kormospacal_slambuccal/full_commentlist/1#c34895274
Válasz erre: Körmöspacal slambuccal
2018-03-28T13:54:49+02:00
2018-03-28T13:54:49+02:00
sztyopa_007
http://blog.hu/user/752994
Mar-mar Vancsai magassagokban ez a cikked :)
https://ketzifintshy.blog.hu/2017/07/26/a_tokeletes_guacamole/full_commentlist/1#c33470889
Válasz erre: A tökéletes guacamole
2017-07-26T15:33:37+02:00
2017-07-26T15:33:37+02:00
Ketzifintshy
http://blog.hu/user/1003380
<a href="http://ketzifintshy.blog.hu/2017/07/26/a_tokeletes_guacamole?full_commentlist=1#c33470595" class="reply_nick_2141" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 33470595 );">@Sünikoca</a>: Mert ez egyaltalan nem akart rossz erzeseket kelto poszt lenni :D
https://ketzifintshy.blog.hu/2017/07/26/a_tokeletes_guacamole/full_commentlist/1#c33470775
Válasz erre: A tökéletes guacamole
2017-07-26T15:17:07+02:00
2017-07-26T15:17:07+02:00
Szelid sunmalac
http://blog.hu/user/144625
<a href="http://ketzifintshy.blog.hu/2017/07/26/a_tokeletes_guacamole?full_commentlist=1#c33470225" class="reply_nick_1003380" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 33470225 );">@Ketzifintshy</a>: termeszetesen vicc volt. Megprobalok frisset beszerezni
https://ketzifintshy.blog.hu/2017/07/26/a_tokeletes_guacamole/full_commentlist/1#c33470595
Válasz erre: A tökéletes guacamole
2017-07-26T14:49:36+02:00
2017-07-26T14:49:36+02:00
Sünikoca
http://blog.hu/user/2141
Koriander nélkül szoktam...érdekes, a post elolvasása után nem érzem pocsékul magam...
https://ketzifintshy.blog.hu/2017/07/26/a_tokeletes_guacamole/full_commentlist/1#c33470225
Válasz erre: A tökéletes guacamole
2017-07-26T13:16:13+02:00
2017-07-26T13:16:13+02:00
Ketzifintshy
http://blog.hu/user/1003380
<a href="http://ketzifintshy.blog.hu/2017/07/26/a_tokeletes_guacamole?full_commentlist=1#c33469993" class="reply_nick_144625" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 33469993 );">@Szelid sunmalac</a>: En csak a leveleket javaslom, a korianderpornak teljesen mas izvilaga van, ha megis kiserletet tesz vele, adagolja ovatosan es kostolgassa. NEm tudom eldonteni, hogy ez vicc volt, vagy az irasom nem egyertelmu. :D
https://ketzifintshy.blog.hu/2017/07/26/a_tokeletes_guacamole/full_commentlist/1#c33469993
Válasz erre: A tökéletes guacamole
2017-07-26T12:45:36+02:00
2017-07-26T12:45:36+02:00
Szelid sunmalac
http://blog.hu/user/144625
En koszonom a receptet. Hetvegen ki is probalom. Amennyiben tudok szerezni korianderport...
https://ketzifintshy.blog.hu/2017/05/02/leettuk_az_onyx_csillagot_az_egrol/full_commentlist/1#c33002403
Válasz erre: Leettük az Onyx csillagot az égről
2017-05-07T13:15:01+02:00
2017-05-07T13:15:01+02:00
Ketzifintshy
http://blog.hu/user/1003380
<a href="http://ketzifintshy.blog.hu/2017/05/02/leettuk_az_onyx_csillagot_az_egrol?full_commentlist=1#c32993221" class="reply_nick_775835" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 32993221 );">@vbn</a>: Emberfüggő. Aki benyom egy bogrács csülökpörit 4 liter fröccsel, az nem biztos, hogy itt jóllakik. Én azért fogyasztottam a kenyérkosárból rendesen, és így eléggé jóllaktam, ha kajakómám nem is volt. A kenyérkosár nélkül sem maradtam volna éhes, de 1-2 órával az eljövetel után szerintem tudtam volna már enni. Neház megmondani... Több mint három órán át tartó evésnek azért csak megvan a látszatja. Abban is biztos vagyok, hogy a normál étkűeknek ez a sor több, mint elég. Egy kiéhezett vízilabdacsapat viszont biztos elégedetlen lenne a mennyiséggel.
https://ketzifintshy.blog.hu/2017/05/02/leettuk_az_onyx_csillagot_az_egrol/full_commentlist/1#c32997093
Válasz erre: Leettük az Onyx csillagot az égről
2017-05-06T15:03:39+02:00
2017-05-06T15:03:39+02:00
Attilajukkaja
http://blog.hu/user/53310
<a href="http://ketzifintshy.blog.hu/2017/05/02/leettuk_az_onyx_csillagot_az_egrol?full_commentlist=1#c32993221" class="reply_nick_775835" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 32993221 );">@vbn</a>: <br />
"ezután titokban mindenki elmegy és benyom még 5 sajtburit?"<br />
:o)))<br />
Egy ilyen vacsi nem 3 fogásból áll, mikor már a második után is majd kidurransz. Egy ilyen menü 9-13 fogás, mindegyik csak néhány falat. De együttvéve egy kielégítő vacsi. Főleg, hogy nem behabzsolod, hanem társaságban borozgatva, lassan eszed meg.<br />
Van, akinek ez nagyon bejön, és van, akinek nem. <br />
Én nem tehetném meg, hogy elmenjek egy ilyen helyre, de egyszer meghívtak, ... és nem maradtam éhen.
https://ketzifintshy.blog.hu/2017/05/02/leettuk_az_onyx_csillagot_az_egrol/full_commentlist/1#c32993221
Válasz erre: Leettük az Onyx csillagot az égről
2017-05-05T19:26:24+02:00
2017-05-05T19:26:24+02:00
vbn
http://blog.hu/user/775835
Hmmm... egyszer én is kipróbálok majd valami hasonlót!<br />
<br />
Mert egyszerűen nem megy a fejembe, hogy valójában mennyire elég ez a pár falatka... (vagy ezután titokban mindenki elmegy és benyom még 5 sajtburit?)<br />
<br />
:-)
https://ketzifintshy.blog.hu/2017/05/02/leettuk_az_onyx_csillagot_az_egrol/full_commentlist/1#c32972583
Válasz erre: Leettük az Onyx csillagot az égről
2017-05-03T14:06:18+02:00
2017-05-03T14:06:18+02:00
Attilajukkaja
http://blog.hu/user/53310
<a href="http://ketzifintshy.blog.hu/2017/05/02/leettuk_az_onyx_csillagot_az_egrol?full_commentlist=1#c32968999" class="reply_nick_1057912" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 32968999 );">@we dont want arabs here..So what</a>: <br />
Én szeretnék fos, sznob köcsög lenni! <br />
És az arabokat is szeretem!!! :o))))
https://ketzifintshy.blog.hu/2017/05/02/leettuk_az_onyx_csillagot_az_egrol/full_commentlist/1#c32970061
Válasz erre: Leettük az Onyx csillagot az égről
2017-05-03T07:59:21+02:00
2017-05-03T07:59:21+02:00
Ketzifintshy
http://blog.hu/user/1003380
<a href="http://ketzifintshy.blog.hu/2017/05/02/leettuk_az_onyx_csillagot_az_egrol?full_commentlist=1#c32969769" class="reply_nick_162061" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 32969769 );">@pepin_nymburk</a>: A szmúton erősen elgondolkoztam... Azért a sales már nem ördögtől való.
https://ketzifintshy.blog.hu/2017/05/02/leettuk_az_onyx_csillagot_az_egrol/full_commentlist/1#c32969769
Válasz erre: Leettük az Onyx csillagot az égről
2017-05-03T05:50:06+02:00
2017-05-03T05:50:06+02:00
pepin_nymburk
http://blog.hu/user/162061
Szmút? Sales? Muszáj ilyeneket benne hagyni egy magyar szövegben? Vagy én vagyok lemaradva...
https://ketzifintshy.blog.hu/2017/05/02/leettuk_az_onyx_csillagot_az_egrol/full_commentlist/1#c32969207
Válasz erre: Leettük az Onyx csillagot az égről
2017-05-02T23:17:31+02:00
2017-05-02T23:17:31+02:00
Ketzifintshy
http://blog.hu/user/1003380
<a href="http://ketzifintshy.blog.hu/2017/05/02/leettuk_az_onyx_csillagot_az_egrol?full_commentlist=1#c32968999" class="reply_nick_1057912" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 32968999 );">@we dont want arabs here..So what</a>: Talán jól látod, csak rossz irányba néz a szemed, és förtelmes üzenetre nyitod ki a szád. Mi bánt? Hogy a gazdagok visszapörgetnek? Élményért költenek? Ne bántson az, aki sokat költ. A visszatartás valóban kérdéses.
https://ketzifintshy.blog.hu/2017/05/02/leettuk_az_onyx_csillagot_az_egrol/full_commentlist/1#c32968999
Válasz erre: Leettük az Onyx csillagot az égről
2017-05-02T22:44:37+02:00
2017-05-02T22:44:37+02:00
we dont want arabs here..So what
http://blog.hu/user/1057912
Fos, sznob köcsögöknek.
https://ketzifintshy.blog.hu/2016/06/25/a_magyar_gulyas_indiai_valtozatai/full_commentlist/1#c30646906
Válasz erre: A magyar gulyás indiai változatai
2016-06-25T14:22:11+02:00
2016-06-25T14:22:11+02:00
Sünmalac
http://blog.hu/user/361189
Én Indonéziában, Yogyakarta feletti vulkán oldalában félúton felfelé egy palotamúzeum éttermében találkoztam gulyáslevessel, naná hogy rendeltem belőle, az is pont ilyen volt :) <br />
<br />
(Jó, persze milyen is lett volna, ha nem épp egy magyar expat éttermébe futsz bele)
https://ketzifintshy.blog.hu/2016/06/11/makaroni_spargaval_es_gombaval/full_commentlist/1#c30553434
Válasz erre: Makaróni spárgával és gombával
2016-06-12T15:48:52+02:00
2016-06-12T15:48:52+02:00
élhetetlen
http://blog.hu/user/648369
Látom, kifinomult konyhát viszel. Remélem, nem veszed zokon, hogy írok egy másik tésztás receptet, arra az esetre, ha nincs otthon éppen feketeerdő sonka, parmezán, ördögszekér gomba, és spárga. (Ez nem cikizés, tényleg a túlélő vacsorámat írom le). Száraztészta mindig van, és tartok a mélyhűtőben vékonyra szeletelt, azonos mennyiségű sárga- és fehérrépát tartalmazó csomagokat. A mártás. A répákat megpárolom olíva (vagy nem) olajon, só, bors, felöntöm úgy, hogy ellepje, sok petrezselyem zöldje (szárított is lehet), és tejföllel behabarom. Masni tésztával szeretem, azon szépen kiterülnek a zöldség karikák.
https://ketzifintshy.blog.hu/2015/12/21/rib_eye_steak_8_perc_alatt_a_sutes_megkezdesetol_az_elso_falatig/full_commentlist/1#c28836478
Válasz erre: Rib eye steak - 8 perc alatt a sütés megkezdésétől az első falatig.
2015-12-22T22:06:11+01:00
2015-12-22T22:06:11+01:00
wrstjnethn
http://blog.hu/user/409388
<a href="http://ketzifintshy.blog.hu/2015/12/21/rib_eye_steak_8_perc_alatt_a_sutes_megkezdesetol_az_elso_falatig?full_commentlist=1#c28835290" class="reply_nick_1003380" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 28835290 );">@Ketzifintshy</a>: Örülök, hogy átment a kis irónia és nem sértődtél meg. A paskolós résznél úgy éreztem kezd a dolog kicsit túlmisztifikált lenni:)
https://ketzifintshy.blog.hu/2015/12/21/rib_eye_steak_8_perc_alatt_a_sutes_megkezdesetol_az_elso_falatig/full_commentlist/1#c28835290
Válasz erre: Rib eye steak - 8 perc alatt a sütés megkezdésétől az első falatig.
2015-12-22T18:49:36+01:00
2015-12-22T18:49:36+01:00
Ketzifintshy
http://blog.hu/user/1003380
<a href="http://ketzifintshy.blog.hu/2015/12/21/rib_eye_steak_8_perc_alatt_a_sutes_megkezdesetol_az_elso_falatig?full_commentlist=1#c28832420" class="reply_nick_409388" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 28832420 );">@wrstjnethn</a>: mosolyogtam, a feleségem szarrá röhögte magát, mármint őszintén röhögött, vicces kis alázás volt, megérdemeltem!. Köszönöm a visszajelzést, a nagybetűzés tényleg visszás. Viszont a telihold nem a vásárlás kapcsán nem a vásárlás a lényeg, hanem a levágás. Öreg állatok vizesednek teliholdkor, illetve melegfrontnál, ezért érdemes fogyó holdnál, frontmentesen vágni, A láb kapcsán: Ha ön balkezes, akkor valószínűleg jobbal fogja a serpenyő nyelét, így érdemes a bal lábát előre nyújtania, hogy jobban ráfordulhasson a steakre.
https://ketzifintshy.blog.hu/2015/12/21/rib_eye_steak_8_perc_alatt_a_sutes_megkezdesetol_az_elso_falatig/full_commentlist/1#c28833956
Válasz erre: Rib eye steak - 8 perc alatt a sütés megkezdésétől az első falatig.
2015-12-22T14:40:45+01:00
2015-12-22T14:40:45+01:00
aleb19
http://blog.hu/user/274105
profi
https://ketzifintshy.blog.hu/2015/12/21/rib_eye_steak_8_perc_alatt_a_sutes_megkezdesetol_az_elso_falatig/full_commentlist/1#c28832516
Válasz erre: Rib eye steak - 8 perc alatt a sütés megkezdésétől az első falatig.
2015-12-22T10:10:16+01:00
2015-12-22T10:10:16+01:00
Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel
http://blog.hu/user/1070860
<a href="http://ketzifintshy.blog.hu/2015/12/21/rib_eye_steak_8_perc_alatt_a_sutes_megkezdesetol_az_elso_falatig?full_commentlist=1#c28832420" class="reply_nick_409388" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 28832420 );">@wrstjnethn</a>: :)))))))))))
https://ketzifintshy.blog.hu/2015/12/21/rib_eye_steak_8_perc_alatt_a_sutes_megkezdesetol_az_elso_falatig/full_commentlist/1#c28832420
Válasz erre: Rib eye steak - 8 perc alatt a sütés megkezdésétől az első falatig.
2015-12-22T09:55:16+01:00
2015-12-22T09:55:16+01:00
wrstjnethn
http://blog.hu/user/409388
"... megpaskolom rozmaring-szárral." Én még annyit tennék hozzá, hogy akkor lesz még jobb, ha a bal lábad közben hátrébb van, mint a jobb és percenként HARMINCÖTÖS légzésszám mellett végzed a sütést telihold után HÁROM munkanappal.
https://ketzifintshy.blog.hu/2015/12/21/rib_eye_steak_8_perc_alatt_a_sutes_megkezdesetol_az_elso_falatig/full_commentlist/1#c28832300
Válasz erre: Rib eye steak - 8 perc alatt a sütés megkezdésétől az első falatig.
2015-12-22T09:32:51+01:00
2015-12-22T09:32:51+01:00
Jacko__
http://blog.hu/user/417327
Vegre valaki, aki ki meri mondani, hogy igenis be kell sozni a steaket sutes elott... (mert nem: nem szarad ki...!!!)<br />
<br />
En viszont bunnek tartom a serpenyozest. Nalam a steak csak grillen keszulhet. (Nyilvan faszénen a legjobb, de az tul sok macera - lusta ember annak mar nem all neki... Viszont a gázos is torony-magasan ut barmilyen serpenyozest...)<br />
<br />
Az erlelt husnal is jobban csipem a frisset, de ez mar tenyleg csak az en kulonc izlelo-bimboimnak koszonheto...
https://ketzifintshy.blog.hu/2015/12/21/rib_eye_steak_8_perc_alatt_a_sutes_megkezdesetol_az_elso_falatig/full_commentlist/1#c28832164
Válasz erre: Rib eye steak - 8 perc alatt a sütés megkezdésétől az első falatig.
2015-12-22T09:11:43+01:00
2015-12-22T09:11:43+01:00
Ketzifintshy
http://blog.hu/user/1003380
<a href="http://ketzifintshy.blog.hu/2015/12/21/rib_eye_steak_8_perc_alatt_a_sutes_megkezdesetol_az_elso_falatig?full_commentlist=1#c28831960" class="reply_nick_993436" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 28831960 );">@Evianyus</a>: semmi zsiradék nem megy a serpenyőbe. A fordítás után kap egy keveset, az alácsorog, meg a hús is enged. Max két sütésenként ki is törlöm a serpenyőt. Ha szép a hús, és jó a minőség, nem pácolom, nem érlelem. Az érleléssel nem kacérkodom egyelőre, inkább megveszem úgy. Az érlelt sütésénél pont így járok el. Sőt, ott főleg semmi pác, semmi olaj. Itt ízlés szerint lehet, de ha jó a hús, akkor a pác annyit el is vesz, mint amennyit hozzáad - szerintem.
https://ketzifintshy.blog.hu/2015/12/21/rib_eye_steak_8_perc_alatt_a_sutes_megkezdesetol_az_elso_falatig/full_commentlist/1#c28831960
Válasz erre: Rib eye steak - 8 perc alatt a sütés megkezdésétől az első falatig.
2015-12-22T08:29:14+01:00
2015-12-22T08:29:14+01:00
Evianyus
http://blog.hu/user/993436
Semmilyen zsiradékot nem raksz a serpenyőbe amikor kezded sütni az elsőt? He érlelés nélkül veszed akkor érleled? Ha igen akkor hogyan és meddig (simán hűtőben vagy olajjal vagy?..)
https://ketzifintshy.blog.hu/2015/12/20/az_orszag_kedvenc_kocsonyaja/full_commentlist/1#c28826690
Válasz erre: Az ország kedvenc kocsonyája
2015-12-21T09:10:00+01:00
2015-12-21T09:10:00+01:00
Ketzifintshy
http://blog.hu/user/1003380
<a href="http://ketzifintshy.blog.hu/2015/12/20/az_orszag_kedvenc_kocsonyaja?full_commentlist=1#c28826398" class="reply_nick_463125" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 28826398 );">@nyisztor</a>: így van, ezért szerepel az alapanyagok között háromszor is a tiszta, tisztítva szó. Az már igaz, hogy a metódust nem részleteztem.
https://ketzifintshy.blog.hu/2015/12/20/az_orszag_kedvenc_kocsonyaja/full_commentlist/1#c28826398
Válasz erre: Az ország kedvenc kocsonyája
2015-12-21T07:38:52+01:00
2015-12-21T07:38:52+01:00
nyisztor
http://blog.hu/user/463125
A kocsonyafőzés meghatározó, minden másnál fontosabb lépése az alapanyag tisztítása. Kár ignorálni. Mert a "gyárilag Konyhakész" köröm, csülök, akármi használata komoly minőségbeli megalkuvással jár.
https://ketzifintshy.blog.hu/2015/10/28/egzotikus_gyumolcsok_sarkanygyumolcs_es_mangosztan/full_commentlist/1#c28461546
Válasz erre: Egzotikus gyümölcsök - Sárkánygyümölcs és mangosztán
2015-10-29T14:30:43+01:00
2015-10-29T14:30:43+01:00
Eliot Rosewater
http://blog.hu/user/349661
Nem fogtál ki rosszat, a sárkánygyümölcsről köztudott, hogy nincs íze. Dekorációs célokat szolgál és kész.
https://ketzifintshy.blog.hu/2015/10/22/turkizzoldborsofozelek/full_commentlist/1#c28406429
Válasz erre: Türkizzöldborsófőzelék
2015-10-22T21:27:27+02:00
2015-10-22T21:27:27+02:00
Ketzifintshy
http://blog.hu/user/1003380
Dehogyis kell! Csak lehet.. ;)
https://ketzifintshy.blog.hu/2015/10/22/turkizzoldborsofozelek/full_commentlist/1#c28406367
Válasz erre: Türkizzöldborsófőzelék
2015-10-22T21:16:41+02:00
2015-10-22T21:16:41+02:00
Cotty0
http://blog.hu/user/1044736
A mogyit mér kell ráerőltetni?
https://ketzifintshy.blog.hu/2015/10/07/brassoi_667/full_commentlist/1#c28311760
Válasz erre: Ha hú, de enne egy brassóit, próbálkozzon meg ezzel!
2015-10-09T18:59:38+02:00
2015-10-09T18:59:38+02:00
motoroskonyhaja
http://blog.hu/user/86519
<a href="http://ketzifintshy.blog.hu/2015/10/07/brassoi_667?full_commentlist=1#c28308468" class="reply_nick_1003380" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 28308468 );">@Ketzifintshy</a>: A készítésnél nem volt vele munka, annál inkább az evésnél a csont-darabokkal :) Gyönyörű omlós lesz a hús a végére -akár villával is vágható- de a csontok azért csak csontok maradnak, mint egy húslevesben pl. a csirkenyak. Az is nagyon finom, de az evése.... :)<br />
Amúgy tetszik a poszt, a blog és az önirónia is! ;)
https://ketzifintshy.blog.hu/2015/10/07/brassoi_667/full_commentlist/1#c28308468
Válasz erre: Ha hú, de enne egy brassóit, próbálkozzon meg ezzel!
2015-10-09T10:14:39+02:00
2015-10-09T10:14:39+02:00
Ketzifintshy
http://blog.hu/user/1003380
<a href="http://ketzifintshy.blog.hu/2015/10/07/brassoi_667?full_commentlist=1#c28306304" class="reply_nick_86519" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 28306304 );">@motoroskonyhaja</a>: Ezt a malackfarkos verziót már hallottam, hát, volt vele munka az biztos :)
https://ketzifintshy.blog.hu/2015/10/07/brassoi_667/full_commentlist/1#c28306304
Válasz erre: Ha hú, de enne egy brassóit, próbálkozzon meg ezzel!
2015-10-08T22:21:40+02:00
2015-10-08T22:21:40+02:00
motoroskonyhaja
http://blog.hu/user/86519
Eredetileg malacfarokból készült, én pl. mindig ragaszkodom ehhez, ezért is volt furcsa a karaj használata. Egy ilyen száraz húst használni egy brassóihoz, háááááát........
https://ketzifintshy.blog.hu/2015/10/07/brassoi_667/full_commentlist/1#c28303444
Válasz erre: Ha hú, de enne egy brassóit, próbálkozzon meg ezzel!
2015-10-08T16:28:52+02:00
2015-10-08T16:28:52+02:00
Jóléti Dán Kekszesdoboz
http://blog.hu/user/542928
Én teljesen másképp készítem. Ízlés dolga.
https://ketzifintshy.blog.hu/2015/10/07/brassoi_667/full_commentlist/1#c28303056
Válasz erre: Ha hú, de enne egy brassóit, próbálkozzon meg ezzel!
2015-10-08T15:32:30+02:00
2015-10-08T15:32:30+02:00
motoroskonyhaja
http://blog.hu/user/86519
Nem rossz, de sertéskarajból készíteni brassóit? Így nagyon száraz lesz, az összes próbálkozással/szaftosítással együtt ;) Szaftosabb, zsírosabb hússal készül a brassói, nem egy katánkóró karajból! ;)
https://ketzifintshy.blog.hu/2015/10/07/brassoi_667/full_commentlist/1#c28301430
Válasz erre: Ha hú, de enne egy brassóit, próbálkozzon meg ezzel!
2015-10-08T11:54:54+02:00
2015-10-08T11:54:54+02:00
Ketzifintshy
http://blog.hu/user/1003380
<a href="http://ketzifintshy.blog.hu/2015/10/07/brassoi_667?full_commentlist=1#c28301304" class="reply_nick_176730" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 28301304 );">@csigafrédi</a>: Igen, ez az ázsiai vonal egyszerűen nem hagy engem magamra, soha, sehol.. Szerecsendió. Mmm. MMMHMMmmmm... Elfér benne, annyi szent!
https://ketzifintshy.blog.hu/2015/10/07/brassoi_667/full_commentlist/1#c28301384
Válasz erre: Ha hú, de enne egy brassóit, próbálkozzon meg ezzel!
2015-10-08T11:46:44+02:00
2015-10-08T11:46:44+02:00
Dacia Dubstep
http://blog.hu/user/861600
csirke felső-combot kifilézem és csíkokra vágom. aki nem kultiválja a malacot de unalmas neki a mellfilé ,próbálja ki. egyébiránt a brassói csak jó lehet
https://ketzifintshy.blog.hu/2015/10/07/brassoi_667/full_commentlist/1#c28301304
Válasz erre: Ha hú, de enne egy brassóit, próbálkozzon meg ezzel!
2015-10-08T11:35:01+02:00
2015-10-08T11:35:01+02:00
csigafrédi
http://blog.hu/user/176730
Kínai brassói. Nagyon guszta! Én reszelnék a krumplira szerecsendiót.
https://ketzifintshy.blog.hu/2015/10/07/brassoi_667/full_commentlist/1#c28299444
Válasz erre: Ha hú, de enne egy brassóit, próbálkozzon meg ezzel!
2015-10-08T06:23:48+02:00
2015-10-08T06:23:48+02:00
Ketzifintshy
http://blog.hu/user/1003380
Simãn, egyszerűen elcssztem a leírást. Kacsával készült.
https://ketzifintshy.blog.hu/2015/10/07/brassoi_667/full_commentlist/1#c28299326
Válasz erre: Ha hú, de enne egy brassóit, próbálkozzon meg ezzel!
2015-10-08T04:10:27+02:00
2015-10-08T04:10:27+02:00
Feribácsi650427
http://blog.hu/user/765598
Hogy lett a kacsazsírból libazsír?
https://ketzifintshy.blog.hu/2015/09/30/szeginy_ember_sous-vide_szuze/full_commentlist/1#c28249708
Válasz erre: Szegíny ember sous-vide szüze - a sütőből
2015-09-30T18:28:17+02:00
2015-09-30T18:28:17+02:00
Ketzifintshy
http://blog.hu/user/1003380
Jogos! :)
https://ketzifintshy.blog.hu/2015/09/30/szeginy_ember_sous-vide_szuze/full_commentlist/1#c28248858
Válasz erre: Szegíny ember sous-vide szüze - a sütőből
2015-09-30T16:29:10+02:00
2015-09-30T16:29:10+02:00
Cotty0
http://blog.hu/user/1044736
All of the above ;)
https://ketzifintshy.blog.hu/2015/09/14/indiai_vajas_csirke_es_fahejas-tejszines_lencse_zoldseges_sult_rizzsel/full_commentlist/1#c28120082
Válasz erre: Indiai vajas csirke és fahéjas-tejszínes lencse, zöldséges sült rizzsel
2015-09-16T15:40:32+02:00
2015-09-16T15:40:32+02:00
Én is itt vagyok
http://blog.hu/user/765688
Azt a fotón látszó kaját, egyszer már megették? Mert minden, csak nem étvágygerjesztő.......
https://ketzifintshy.blog.hu/2015/06/17/uhr_istn_tenyelg_elve_bedobjak_a_rakot_forro_vizbe_es_sipol/full_commentlist/1#c28108092
Válasz erre: Úhr Istn! Tényelg élve bedobják a rákot forró vízbe és sípol?
2015-09-15T11:51:42+02:00
2015-09-15T11:51:42+02:00
Ketzifintshy
http://blog.hu/user/1003380
<a href="http://ketzifintshy.blog.hu/2015/06/17/uhr_istn_tenyelg_elve_bedobjak_a_rakot_forro_vizbe_es_sipol?full_commentlist=1#c28107552" class="reply_nick_815291" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 28107552 );">@David Barbinek</a>: Aztán óvatosan a pengeéles páncéllal, nem egy menzabiztos kaja! :)
https://ketzifintshy.blog.hu/2015/09/14/indiai_vajas_csirke_es_fahejas-tejszines_lencse_zoldseges_sult_rizzsel/full_commentlist/1#c28108090
Válasz erre: Indiai vajas csirke és fahéjas-tejszínes lencse, zöldséges sült rizzsel
2015-09-15T11:51:32+02:00
2015-09-15T11:51:32+02:00
Blogger Betti
http://blog.hu/user/1037528
Én csak akkor fogadnám el, ha ők tálalnák fel ezt a fost:<br />
<a rel="nofollow" href="http://bettiangyalai.blog.hu/">bettiangyalai.blog.hu/</a>
https://ketzifintshy.blog.hu/2015/09/14/indiai_vajas_csirke_es_fahejas-tejszines_lencse_zoldseges_sult_rizzsel/full_commentlist/1#c28107892
Válasz erre: Indiai vajas csirke és fahéjas-tejszínes lencse, zöldséges sült rizzsel
2015-09-15T11:25:33+02:00
2015-09-15T11:25:33+02:00
Ketzifintshy
http://blog.hu/user/1003380
<a href="http://ketzifintshy.blog.hu/2015/09/14/indiai_vajas_csirke_es_fahejas-tejszines_lencse_zoldseges_sult_rizzsel?full_commentlist=1#c28107234" class="reply_nick_1034100" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 28107234 );">@nemvagyokhipszter</a>: Jönni fognak még bőven, bár azt nem mondhatom, hogy túl gyorsan. De lesznek, ahogy főzöm/sütöm őket!
https://ketzifintshy.blog.hu/2015/06/17/uhr_istn_tenyelg_elve_bedobjak_a_rakot_forro_vizbe_es_sipol/full_commentlist/1#c28107552
Válasz erre: Úhr Istn! Tényelg élve bedobják a rákot forró vízbe és sípol?
2015-09-15T10:38:20+02:00
2015-09-15T10:38:20+02:00
David Barbinek
http://blog.hu/user/815291
Kurva yo a dumàd :) meg fogom fôzni, tarisznyaràkdùs vidéken élek
https://ketzifintshy.blog.hu/2015/09/14/indiai_vajas_csirke_es_fahejas-tejszines_lencse_zoldseges_sult_rizzsel/full_commentlist/1#c28107234
Válasz erre: Indiai vajas csirke és fahéjas-tejszínes lencse, zöldséges sült rizzsel
2015-09-15T09:44:26+02:00
2015-09-15T09:44:26+02:00
nemvagyokhipszter
http://blog.hu/user/1034100
imádlak! még indiai recepteket!
https://ketzifintshy.blog.hu/2015/08/26/hortobagyi_husos_palacsinta_832/full_commentlist/1#c27915026
Válasz erre: Egy jó hortobágyi?
2015-08-28T13:18:29+02:00
2015-08-28T13:18:29+02:00
she_wolf
http://blog.hu/user/814719
<a href="http://ketzifintshy.blog.hu/2015/08/26/hortobagyi_husos_palacsinta_832?full_commentlist=1#c27914094" class="reply_nick_1003380" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 27914094 );">@Ketzifintshy</a>: <br />
A palacsinta az istenek ajándéka:) Sósan, édesen, tömősen, lájtosan. Ha nagyon nincs ötletem kajára, egy jó palacsinta mindig kisegít. És egy valamirevaló konyhában nem luxus az a pár hozzávaló, amire szükség van:) Azok pedig amelyeket le is lehet fagyasztani, már az áldás kategóriába tartoznak:) Mert kinek van kedve egy húzós nap után még sütni-főzni? És hamarabb kész van, mint a futáros pizza:D
https://ketzifintshy.blog.hu/2015/08/26/hortobagyi_husos_palacsinta_832/full_commentlist/1#c27914094
Válasz erre: Egy jó hortobágyi?
2015-08-28T11:36:53+02:00
2015-08-28T11:36:53+02:00
Ketzifintshy
http://blog.hu/user/1003380
<a href="http://ketzifintshy.blog.hu/2015/08/26/hortobagyi_husos_palacsinta_832?full_commentlist=1#c27913942" class="reply_nick_814719" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 27913942 );">@mig54</a>: Nagybátyám évente csinál ilyet a legnagyobb családi rendezvényén :) Elég pepecs melő, de telitalálat vendégváró kaja. És még kihűlve is isteni.
https://ketzifintshy.blog.hu/2015/08/26/hortobagyi_husos_palacsinta_832/full_commentlist/1#c27913942
Válasz erre: Egy jó hortobágyi?
2015-08-28T11:22:52+02:00
2015-08-28T11:22:52+02:00
she_wolf
http://blog.hu/user/814719
<a href="http://ketzifintshy.blog.hu/2015/08/26/hortobagyi_husos_palacsinta_832?full_commentlist=1#c27912320" class="reply_nick_108877" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 27912320 );">@veterán</a>: <br />
Megboldogult anyósomtól vettem át egy receptet, ami szerint besamel, apróra vágott sonka, só, bors, petrezselyem zöldje (de tetszés szerint párolt gomba is tehető bele, vagy bármi más, ízlés szerint, ami megfér a sonka mellett), ezzel tölteni a sós palacsintát, bundázni, kisütni, tartárral kínálni. Isteni finom, sütés nélkül a fagyasztást is jól bírja, fagyott állapotban kell forró olajban kisütni. Elnézést az OFFért!:)
https://ketzifintshy.blog.hu/2015/08/26/hortobagyi_husos_palacsinta_832/full_commentlist/1#c27913846
Válasz erre: Egy jó hortobágyi?
2015-08-28T11:15:23+02:00
2015-08-28T11:15:23+02:00
she_wolf
http://blog.hu/user/814719
<a href="http://ketzifintshy.blog.hu/2015/08/26/hortobagyi_husos_palacsinta_832?full_commentlist=1#c27906456" class="reply_nick_1003380" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 27906456 );">@Ketzifintshy</a>: <br />
"Feles" palacsintát édes töltelékkel szoktam készíteni. Tej, tojás, liszt, cukor, pici só összedolgozása tejjel, majd higítása a kellő állag eléréséig szódával. De a hortobágyi húsos palacsintához valóban csak a tejes változat dukál 3.5%-os tejjel, ofkórsz cukor nélkül.:) Töltve az apróra vagdalt csirkepaprikással -ami nálam kizárólag combból készül -, a maradék selymessé turmixolva kerül a töltött sorok tetejére, és így kúszik be a sütőbe a cucc egy összeforrósításra. Asztalnál még pici prémium kategóriás tejföllel megkínálom -én imádom, mikor a tűzforró étel jéghideg tejföllel ölelkezik a tányéron, van egy semmihez nem fogható élvezeti értéke.<br />
(Azt hiszem, tudom, mi lesz a mai kaja:D Meg azt is, hogy utána egy hétig szánom-bánomozva citromos ásványvíz és hegyi levegő lesz a napi kosztom valamit valamiért alapon. )
https://ketzifintshy.blog.hu/2015/08/26/hortobagyi_husos_palacsinta_832/full_commentlist/1#c27912632
Válasz erre: Egy jó hortobágyi?
2015-08-28T08:45:22+02:00
2015-08-28T08:45:22+02:00
mézescsók
http://blog.hu/user/363617
<a href="http://ketzifintshy.blog.hu/2015/08/26/hortobagyi_husos_palacsinta_832?full_commentlist=1#c27906456" class="reply_nick_1003380" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 27906456 );">@Ketzifintshy</a>: Majd vastagabbra sütöm. Kösz a tanácsokat.
https://ketzifintshy.blog.hu/2015/08/26/hortobagyi_husos_palacsinta_832/full_commentlist/1#c27912320
Válasz erre: Egy jó hortobágyi?
2015-08-28T07:42:50+02:00
2015-08-28T07:42:50+02:00
veterán
http://blog.hu/user/108877
A nyolcvanas években ettem olyan hortobágyit, - valamelyik étteremben - amit úgy készítettek, hogy a megtöltött húsos palacsintákat beforgatták lisztbe,tojásba ,prézlibe és olajban kisütötték, vagyis kirántották. Tartár mártással kínálták. Nagyon finom és tartalmas volt.
https://ketzifintshy.blog.hu/2015/08/26/hortobagyi_husos_palacsinta_832/full_commentlist/1#c27909690
Válasz erre: Egy jó hortobágyi?
2015-08-27T21:09:00+02:00
2015-08-27T21:09:00+02:00
Lady.Bird
http://blog.hu/user/686333
Egyszer maradék palacsinta újrahasznosításához újragondoltam a hortobágyi palacsintát, és rakott sonkás tésztához, illetve kicsit a lasagnéhez hasonlóan készítettem el: a kicsit száraz palacsintából csíkokat vágtam, és a szabályosan elkészített, de egybekavart húst-szaftot rétegesen a palacsintacsíkokkal tepsibe leraktam, tejföl ment a tetejére, és jól átsütöttem.<br />
<br />
Finom lett. Pedig sertéspörkölt (darált lapockából készített) volt benne.
https://ketzifintshy.blog.hu/2015/08/26/hortobagyi_husos_palacsinta_832/full_commentlist/1#c27906456
Válasz erre: Egy jó hortobágyi?
2015-08-27T16:01:13+02:00
2015-08-27T16:01:13+02:00
Ketzifintshy
http://blog.hu/user/1003380
<a href="http://ketzifintshy.blog.hu/2015/08/26/hortobagyi_husos_palacsinta_832?full_commentlist=1#c27905666" class="reply_nick_363617" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 27905666 );">@mézescsók</a>: Igen, pont ezért érdemes kihangsúlyozni a tejes változat fontosságát. Persze lesznek, akiknek mindegy, sőt, esetleg vannak, akiknek a szódás jobban ízlik, de én egyértelműen leteszem a voksom a tisztán tejes palacsintatészta mellett. :) Egy testesebb, tartalmasabb anyag. A csak szódával készült palacsintatészta hajlamos szitás textúrát fölvenni, illetve indokolatlan a könnyűsége és lágysága egy ilyen súlyosabb ételnél. Egyébként negyven fokos kánikulában akár még örülök is egy szódás tésztájú édes palacsintának.. Máskor, máshol nemigen.
https://ketzifintshy.blog.hu/2015/08/26/hortobagyi_husos_palacsinta_832/full_commentlist/1#c27905666
Válasz erre: Egy jó hortobágyi?
2015-08-27T15:25:41+02:00
2015-08-27T15:25:41+02:00
mézescsók
http://blog.hu/user/363617
<a href="http://ketzifintshy.blog.hu/2015/08/26/hortobagyi_husos_palacsinta_832?full_commentlist=1#c27905262" class="reply_nick_1003380" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 27905262 );">@Ketzifintshy</a>: Isten segedelmével vagy anélkül - maradok a hagyományosnál:<br />
Rágugliztam. Rövid statisztikám: három szódás változatot, egy anélkülit s kettő is-is/vagy-vagy variációt találtam. Belekevertek egészen.
https://ketzifintshy.blog.hu/2015/08/26/hortobagyi_husos_palacsinta_832/full_commentlist/1#c27905262
Válasz erre: Egy jó hortobágyi?
2015-08-27T14:48:32+02:00
2015-08-27T14:48:32+02:00
Ketzifintshy
http://blog.hu/user/1003380
<a href="http://ketzifintshy.blog.hu/2015/08/26/hortobagyi_husos_palacsinta_832?full_commentlist=1#c27905012" class="reply_nick_363617" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 27905012 );">@mézescsók</a>: Isten tartsa meg jó szokását, de leginkább Ön! :) Van a tej nélküli palacsintatészta, de az a hortobágyihoz nem jó! Úgyhogy maradjon a tejes változat mindenképpen!
https://ketzifintshy.blog.hu/2015/08/26/hortobagyi_husos_palacsinta_832/full_commentlist/1#c27905012
Válasz erre: Egy jó hortobágyi?
2015-08-27T14:20:41+02:00
2015-08-27T14:20:41+02:00
mézescsók
http://blog.hu/user/363617
Mi van azzal a tej nélküli palacsintatésztával? Hogyan kell csinálni? Liszt, víz és annyi?<br />
Nem gyakran főzök hortobágyit, de eddig még mindig hagyományosan készítettem a palacsintát és jó volt!