Prosztó, gonzó, gasztropornóposztok

ketzifintshy

Zsenge spárga és hardcore curry

2017. május 11. - Ketzifintshy

Nem sokan képesek arra, hogy a zsenge tavaszi spárgát vörösen izzó thai currybe tuszakolják, de én vagyok azon kevesek egyike, aki mégis. Ott az egyik spárga és a cukkini közt feszülő kis hidacska.. megvan? Igen, ott a képen.Mi jut eszükbe róla? Kérem írják meg kommentben. Nekem konkrétan egy film jelenete. A filmben szó volt egy titkos naplóról, meg egy megdönthetetlen nőről.. Azaz inkább lányról.

pas_sparga_thai_2.jpg

Ezeket kell megvenni hozzá, azaz legyenek meg, mielőtt nekiáll, de ha otthon már van, nem kell venni, de kérhet is például a szomszédtól, igazából a recept szempontjából nézve az is mellékes, ha történetesen a hozzávalókat egyszerűen csak összelopja. Vagy a pénzt hozzá. Vagy összelopja a pénzt hozzá, de másra költi, és az összetevőket is csak átveszi, nem megveszi. Aztán ha elkapják, tagadja le, de arra figyeljen, hogy azonnal legyen valaki, akire ráfogja! Nem baj, ha a száján lóg ki a spárga, a zsebei meredeznek a gombától! Tagadjon, és kenje másra! Na jó, ez nem egy politikusképző szakblog... nézzük miből élünk. Ehem.

50g olaj

1 kis fej hagyma

2 gerezd foghagyma

200 ml zsítros tejszín

3 ek ajvár

1 ek thai vörös currypaszta

1 zöld erőspaprika

250g gomba, negyedelve (igényes hasábokról beszélünk, nem barbár hentelésről)

250g zsenge spárgavirág, csak a felső fele.

250g salátacukkini

300g spagetti

só, bors, díszítésnek és könnyítésnek madársaláta

A feltüzelt olajon megfuttatjuk a hagymát és a felaprított zöldpaprikát. Beszórjuk a gombát és az aprított foghagymát. Közepesen erős lángon elkezdjük dinsztelni. Menet közben sózzuk, borsozzuk. Belemehet a három evőkanál ajvár és az egy evőkanál paszta. Kavargatjuk, míg a gomba töppedni nem kezd. Ekkor beborítjuk a spárga virágait és a karikázott cukkínit. Erős tűzön sisteregtetjuk. Majd felöntjük a tejszínnel, és közepes lángon a nekünk kedvező állagig rotyogtatjuk a spárgát és a cukkínit. Nagyjából egy időben váltanak ressről fogkeményre, onnan puhára, és végül bágyadtan és szottyadtan eleresztik minden tartásukat. Én a fogkemény utolsó fázisát komálom... csak úgy mondom.

Tésztával ugyanúgy jó, mint rizstésztával vagy rizzsel. Nincs ajvár és thai curry? Sebaj, én egy sima tejszínes dologra gondoltam, de megláttam a hűtőben az üveget és a currypasztát.... És hát belekívántam.

Mondtam már, hogy bármit megtehetnek a konyhában? Hogy ne fogják a recepteket olyan görcsösen? Hogy főzzenek flowban? Mert akkor most mondom.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ketzifintshy.blog.hu/api/trackback/id/tr8412497023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása