Prosztó, gonzó, gasztropornóposztok

ketzifintshy

Csirkenyárs mogyorószósszal, rizzsel, salátával

Mindezt 12 összetevőből - sót és vízet is beleértve

2015. augusztus 18. - Ketzifintshy

Egy harminc perc alatt elkészíthető egzotikus vacsora, 12 összetevőből. És ebből a 12 összetevőből 4 halom különféle étel kerül egy tányérra.

 Rizs: rizs, víz, só.

A 80g rizst dupla mennyiségű hideg sós vízben felteszem főni. Mikor felforrt, letakarom, apró lángra veszem, és 15 percig párolom.

Hús: csirkemell, szójaszósz, citromfűszörp.

Fél kiló csirkemellet felkockázok, ráöntök 5 ek. szójaszószt, 3 ek. citromfűszörpöt. 5 percig pihentetem. Apró fanyársakra húzom, és nagy lángon szépen átsütöm egy serpenyőben. A levével locsolgatom.

 Mogyorószósz: mogyoróvaj, kókusztej, thai chiliszósz.

50g kókusztejet, 150g sós mogyoróvajat és 50g chiliszószt kis lángon összerottyantok.

Saláta: salátacukkíni, répa, póréhagyma.

Ezeket gyufára metélem, és összeforgatom.

A félórás szintidő elérhető, ha átfedésben készítjük, és az indulási sorrend a következő: a rizzsel kezdjük, utána a húspácolással, mogyorószósz, saláta, hússütés, tálalás.. Na jó, az a limeszelet a képen csalás, hiszen úgy már 13 összetevőnél járunk.

Ízlés szerint ebből a minimálverzióból haladjanak tovább, ha szeretnék. Pácolják át a húst, vágják telibe a szószt fokival, korianderrel, limelével, chilivel, a rizsbe főzzenek reszelt kókuszt...  Ahogy csak megkívánják. Ne feledjék: "Az Önök fantáziájának csak az Önök fantáziája szab határt!"

Meg tudják mondani, vajon mi lehet az a fura izé a mogyorószósz tetején? Igen, éles képpel könnyebb lenne, de fogadja el a kihívást, és nézze csak erősen.

A bejegyzés trackback címe:

https://ketzifintshy.blog.hu/api/trackback/id/tr697715340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása