Gyors, de többserpenyős tésztaétel, gerincre visszabontott ízvilággal. Mármint ahhoz képest, hogy én főztem. Friss paradicsom, olívaolaj, combos tigrisrákfarok, tortiglioni tészta.. Adja.
Kelleni fog:
100g tortiglioni vagy penne
10 db méretes rákfarok, szobahőmérsékleten, tisztítva
50 dkg friss, édes, lédús paradicsom
15 dkg ördögszekérgomba, hasábokra vágva
2+2 ek olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
fél citrom leve
1 dl tejszín
50g forgácsolt parmezán, ha nem szontyolodnak el attól, hogy tengeri kajához sajtot teszünk
pár szelet friss salátalevélke
só
Egy láboskában olívát hevítünk, beöntjük az aprított paradicsomot (dehogy hámozom, hámozza aki akarja), és vagányul alágyújtva rotyogtatjuk. sózzuk, a felaprított fokhagymát beleszórjuk. Visszasütögetjük sűrű mártássá, úgy, hogy ne kapjon le. Jó negyven percet varázsoltam vele. Rögtön bele is eresztjük a tejszínt, elkeverjük és levesszük a lángot.
Sós vízben kifőzzük a tésztát
Egy újabb serpenyőben olíva indul ismét, és a hasábolt gombát nagy lángon átpirítom, sózom közben, félreteszem. Most jönnek a rákok a serpenyőbe. Sózom, fordítás előtt citromlé, maksz két-két perc a két oldala, de inkább egy-egy erőteljes lángon.
A gomba egy részét bekeverem a szószba, beleforgatom a leszűrt tésztát.
Egy tányért félig szedek, megszórom apró salátalevelekkel (lollo, bébispenót, ruccola..), halmozok rá még tésztát, majd rápakolom a rákot és a félretett gombahasábokat. És ezek után a bátrabbak meghinthetik parmezánforgáccsal. De vigyázzanak, páran erre úgy néznek, mint a pizza megkecsapolására, amire egyébként én is úgy nézek, mint ahogy páran a rákos ételek sajtozására.
Bors miért nincs benne? Mert nekem elfogyott itthon, beszarás. Önök tegyenek rá nyugodtan.