Prosztó, gonzó, gasztropornóposztok

ketzifintshy

Ördögszekér-gombás tészta. Éljen, Rákos is!

2016. június 10. - Ketzifintshy

Gyors, de többserpenyős tésztaétel, gerincre visszabontott ízvilággal. Mármint ahhoz képest, hogy én főztem. Friss paradicsom, olívaolaj, combos tigrisrákfarok, tortiglioni tészta.. Adja.

vacsy.jpg

Kelleni fog:

100g tortiglioni vagy penne

10 db méretes rákfarok, szobahőmérsékleten, tisztítva

50 dkg friss, édes, lédús paradicsom

15 dkg ördögszekérgomba, hasábokra vágva

2+2 ek olívaolaj

3 gerezd fokhagyma

fél citrom leve

1 dl tejszín

50g forgácsolt parmezán, ha nem szontyolodnak el attól, hogy tengeri kajához sajtot teszünk

pár szelet friss salátalevélke

 

Egy láboskában olívát hevítünk, beöntjük az aprított paradicsomot (dehogy hámozom, hámozza aki akarja), és vagányul alágyújtva rotyogtatjuk. sózzuk, a felaprított fokhagymát beleszórjuk. Visszasütögetjük sűrű mártássá, úgy, hogy ne kapjon le. Jó negyven percet varázsoltam vele. Rögtön bele is eresztjük a tejszínt, elkeverjük és levesszük a lángot.

Sós vízben kifőzzük a tésztát

Egy újabb serpenyőben olíva indul ismét, és a hasábolt gombát nagy lángon átpirítom, sózom közben, félreteszem. Most jönnek a rákok a serpenyőbe. Sózom, fordítás előtt citromlé, maksz két-két perc a két oldala, de inkább egy-egy erőteljes lángon.

A gomba egy részét bekeverem a szószba, beleforgatom a leszűrt tésztát.

Egy tányért félig szedek, megszórom apró salátalevelekkel (lollo, bébispenót, ruccola..), halmozok rá még tésztát, majd rápakolom a rákot és a félretett gombahasábokat. És ezek után a bátrabbak meghinthetik parmezánforgáccsal. De vigyázzanak, páran erre úgy néznek, mint a pizza megkecsapolására, amire egyébként én is úgy nézek, mint ahogy páran a rákos ételek sajtozására.

Bors miért nincs benne? Mert nekem elfogyott itthon, beszarás. Önök tegyenek rá nyugodtan.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ketzifintshy.blog.hu/api/trackback/id/tr458798174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása