Prosztó, gonzó, gasztropornóposztok

ketzifintshy

Hatvankilenc ízű ázsiai saláta

2015. június 19. - Ketzifintshy

Ez egy gyönyörű, fúziós ázsiai komplexitás, amiben kínai, vietnámi és japán dimenziók keverednek. Sokkal inkább előétel, esetleg könnyű nyári főétel, mint szerény kísérő. Tiszteletet parancsoló és a figyelmet megragadó, kiköveteli a teljes figyelmet. Összetevők: 1 pak…

Tovább

3 titok, amit nem tudtál a dószáról, avagy hogyan csináljunk tökéleteset, egyszerűen.

Remélem, ezzel a bejegyzéssel jópár magyarajkú dószarajongót elérek. Biztos van vagy 35 darab magyar ember, aki szeretne dószát sütni. Ha csak minden tizedik forma, azaz három és fél személy eljut ide, nekem az siker. Nekik öröm. Kezdjük a 3 JÓ hírrel, azaz mi az a 3 dolog, ami…

Tovább

Úhr Istn! Tényelg élve bedobják a rákot forró vízbe és sípol?

Nem. Azaz nem mindig. Pontosabban körülbelül (milyen finom oximoron) egy éve volt szerencsém Keralában egy lakóhajótúrán néhány jól fejlett tarisznyarákot vennem. Ezt lepasszoltam a kapitány-szakács-takarító beosztásban dolgozó Úrnak, aki remek Curryt hegesztett belőlük. A…

Tovább

Töltött paprika sírnodkell módra

nagymamaidézés receptkártya vetéssel

Látod kisfiam a zószét? Nincsen abban liszt. Ha a menzára akarsz utazni 1988-ba, akkor a végén ránthatsz rajta vékonyan, zsíron világosra habosítva, de ha a nagymamámhoz mennél vendégségbe 1992-be, felejtsed el a lisztet. A lényeg a senem lágy, senem kemény gombócokon van, ahogy…

Tovább
süti beállítások módosítása