Prosztó, gonzó, gasztropornóposztok

ketzifintshy

Kacsalábon forgó szájüreg

köret nélkül meg kacsalábon forgó paleota... pfff, ezt neee..

2015. szeptember 12. - Ketzifintshy

img_0415_2.JPG

Lábak.. Combok, csípő, forgó, lábfej, boka... Ó, ahogy a sertés körme cuppan. Vagy ahogy a főtt csirkeláb roppan, esetleg a libacomb szétomlik a szájban... Az, hogy épp eszünk vagy poreszolunk, a harapás ereje általában jól mutatja. Néha azért keverednek a dolgok, és egy szép láb sem csak tényárról kerülhet az ember szájába.

Készítettem erről egy tudományos táblázatot is, íme:lab.png

Az evés kétségkívül a deprimáció legmagasabb rendű formája, és ezen igazából sem az ima, sem tiszta terítő, sem meggyújtott gyertya, sem vegerianizmus nem segít. Na jó, az de. Az picit segít. Ugyanakkor a szex szexista vetülete is a deprimációról szól, ami szerepjáték formájában, kölcsönös egyetértéssel elnöki ügy. Ám ha a harapás alanya jelzi, hogy a harapás erős, azonnal hagyja abba!

A képen látható kacsát ellenben ha akarja, sem tudja harapni. Maszatolni, szálakra omlasztani, a combot a gravitáció segítségével kicsontozni viszont lehet. A két-három órán át tartó, 150 fokos sütőben történő konfitálás szinte teljesen feloldja a hús szöveti tonizáltságát. Ám mivel a tányéron nem szeretünk masszát látni, ezért egy körültekintő, sütőben történő körbepirítással (200 fok) a bőrt roppanóssá varázsoljuk, és a comb alját is picit megszárítjuk. Ez a ropogós exoskeleton segít minket a kulturált tálalásban, és természetesen a harapási élményt is gazdagítja. A füstös jegyekről nem is beszélve.

Miből készül?

6 kacsacomb

20 dkg kacsazsír/libazsír esetleg háj

1 fej fokhagyma

1 ek. só

2 kk. bors

3 ek. méz

5 ek. ázsiai édes chili szósz (esetleg erőspista, ecet, kukikeményítő, víz, fokhagyma és méz/cukor keveréke)

A combokat átmosom, besózom, bőrrel fölfelé a felolvasztott zsírral teli magasabb falú tepsibe teszem. Megborsozom, egy fej fokhagymát kettévágva, héjastul beleteszek, egyik felét ide, a másikat oda. Kevés vizet öntök alá, nehogy ellepje, ez esetben másfél decilitert kapott. Alufóliával lefedve a fentebb tárgyalt módon sütjük. Amikor puha, levesszük a fóliát, a méz és a chili szósz keverékével megkenjük a combokat, és szépen megpirítjuk 20-30 perc alatt. Ha kedvünk tartja, a pecsenyelevet egy lábosban beforraljuk, és kedvünk szerint ízesítjük-sűrítjük. Mehet a kacsa mellé kis kiöntőben a tálalásnál.

Krumplival, párolt káposztával, káposztás tésztával, krumplis tésztával, krumplis-káposztás tésztával, káposztás rétessel, esetleg rizzsel tálaljuk.

Aztán szopogassák le rendesen!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ketzifintshy.blog.hu/api/trackback/id/tr67781656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása