Prosztó, gonzó, gasztropornóposztok

ketzifintshy

Spenót, Marha, Koriander

2017. augusztus 07. - Ketzifintshy

Kánikulára optimalizált, szénhidrátmentes, langyos, szaftos, húsos saláta, esetleg hívjuk egytálételnek. Mindettől még élvezni fogják, de nem veri le majd Önöket a fröccs- vagy a sör- vagy az aperolflowról. A munkán amúgy sincsenek nagyon rajta, nemde?

spenotesmarhaeskoriander2.jpg

Enyhén ázsiai is, de milyen is lenne, ha a zöld koriander frissességét és a lime élénk savait hívjuk kiszínezni a tányért?

50 g olaj vagy vaj (ázsiai kajához nem megy az olíva, de nálam az volt kézközelben)

200 g darált marha, zsírmentesen

200 ml tejszín (30%)

2 gerezd fokhagyma, vékonyra szelve

2 szál újhagyma felaprítva

100 g koktélparadicsom, cikkekre vágva

100 g bébispenót

1 marék korianderlelél, levelekre bontva de tovább nem aprítjuk

fél lime leve

chilitöret, só, bors

egy kis víz vagy az sem

A felforrósított olajon vagy vajon megfuttatjuk a marhát, lefehérítjük. Sót, chilit és borsot őrlünk rá. Mikor kifehéredett, rádobjuk a fokhagymát a hagymát és a koriandert is. Átforgatjuk. Felöntjük a tejszínnel, kis vízzel, és mérsékelt tűzön bizseregtetjük. Egy fél lime levét belefacsarjuk. Amikor a hús már a szánknak kellő keménységet illetve puhaságot mutatja, belemehet a paradicsom, és rá két percre a spenótlevelek. A spenótot már csak annyira forgassuk át, hogy beleomoljon, elveszítse tartását, de ne főzzük szottyosra. Ez olyan fél perc lehet.spenotesmarhaeskoriander3.jpg

Mehet a tányérra, és komótosan megeszegetjük, mintha mi sem történt volna, mert ma mi sem történik. A létvágy és az étvágy kissé visszahúzódik a hőségben. A forróság felperzseli a világ szövetét, és ma nem festünk rá sok mindent, esetleg bágyadt mosolyt, némi napszúrássá éppen nem konvertálódó félrészegséget, néhány üdítő csobbanást. Hétköznap van? Hát, én még hétvégén főztem és írtam ezt a cikket, ezért van némi hétvégi hangulata. Az index.hu jobb eséllyel teszi ki a cikket hétköznap, mert Önök akkor jobban és többet görgőznek, hála a munkáltató által biztosított munkaeszközöknek és a céges internetnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://ketzifintshy.blog.hu/api/trackback/id/tr7412721950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása